Etusivu > Malliksi > Mallikansio

Mallikansio

Mallikansiot ovat nykyisin sähköisessä muodossa, varsinaisia kansioita/mappeja ei ole enää käytössä. Asiakkaat valitsevat mallit kuhunkin työhön sähköisten mallikansiokuvien perusteella. Mallikansiossa on aloittelevalla mallilla yleensä 4-6 erilaista kuvaa ja kansioon lisätään usein työnäytteiksi kuvia tehdyistä töistä.

Mallikansion hinta vaihtelee eri kuvaajilla hyvinkin paljon ja maksaa yleensä 100-400 euroa.

Hyvät mallikansiokuvat ovat selkeitä, totuudenmukaisia, rentoja ja ajattomia ammattitason studiokuvia, eikä niissä ole voimakasta tyylitystä valoissa tai ehostuksessa. Parhaimmin malli työllistyy mallikansiolla, jossa näkyy mallin persoona ja esiintymiskyky eli erilaiset ilmeet ja kuvakulmat ovat vaatteiden muuttumista tärkeämpää. Ammattitaitoinen kuvaaja pystyy ohjaamaan aloittelevaakin mallia kuvaustilanteessa, uusi malli ei tarvitse työllistymiseen mallikurssia tai koulutusta. Malli ei myöskään tarvitse toimiston listalle pääsemiseksi ammattitason kuvia, vaan hakemuksen voi tehdä vaikkapa kännykkäkuvilla. Mikäli malli valitaan toimiston listalle, voi hän tehdä mallikansion toimiston avustuksella tai itsenäisesti.

Mikäli valitset kuvaajan omatoimisesti, kannattaa tutustua kuvaajaesittelyihin osoitteessa www.fimage.fi (Suomen Mainosvalokuvaajat Ry), josta löydät ammattitason valokuvaajia. Myös Clamos järjestää malleille mallikansiokuvauspäiviä, joissa voi uusia esittelykuvat tai tulla kuvauksiin ensimmäistä kertaa.

Kuvien oikea tyyli on erittäin tärkeää myynnin kannalta, joten suosittelemme aina ammattimeikkaajaa ja/tai -kampaajaa jolla on kokemusta juuri sinulle sopivan ja kaupallisen kuvaustyylin luomisesta.