Etusivu > Malliksi > Yleisesti mallintyöstä

Yleisesti mallintyöstä

Mallintyö on osa-aikaista, projektiluontoista työtä, josta maksetaan päiväkohtainen korvaus. Clamos mallitoimiston esiintyjälistalla olo on ilmaista, ja mallin otettua vastaan työtarjouksen, veloittaa toimisto 15% välityspalkkion esiintyjäkorvauksesta.

Työtarjoukset tarjotaan malleille yleensä 1-2 viikon varoitusajalla ja työn kesto on yleensä 0,5-1 päivä. Kuvausten kesto on tyypillisesti aikuisilla 3-6 tuntia ja lapsilla 1-2 tuntia, mutta vaihtelua esiintyy projektikohtaisesti. Kuvauspäivistä maksetut palkkiot määräytyvät työtuntien ja kuvamateriaalin näyttökertojen mukaan.

Palkkiot ovat tyypillisesti aikuisilla 300-2000 euron välillä per päivä ja lapsilla 100-800 euron välillä per päivä. Palkkiot maksetaan malleille ja näyttelijöille verokortilla tai laskulla, mikäli esiintyjä on ammatinharjoittaja. Mallintyö on keikkatyötä, josta ei pääsääntöisesti makseta matkakorvausta, mikäli niin ei ole ennalta sovittu työn luonteen tai sijainnin vuoksi.

Mallintyöt jakautuvat epätasaisesti eri mallien kesken ja Suomen mallimarkkinoilla mainosmallien tulot ovat 0-22 000 euron välillä per vuosi. Työllistymiseen vaikuttaa oleellisesti markkinointikuvien eli ns. mallikansion laatu ja mallin aikataulun joustavuus.

Clamos roolittaa malleja ympäri Suomea, mutta suurin osa työtarjouksista sijoittuu pääkaupunkiseudulle.